MVnet » Etusivu
Mitä uutta MVnetissä?
- 29.12.2008: Pelit ja konsolit, Microsoft ja Wii pisteitä aina halvimmalla - hintavertailu (Kirjoitin vähän aika sitten, mistä saa Xbox Live peliaikaa ja Microsoft pisteitä halvimmalla. Myös Nintendon...)
- 19.12.2008: Netin aarteet, Viikonloppukevennys - hankala ja koukuttava juoksupeli (Joulun ja viikonlopun kunniaksi on pakko linkittää Pelaaja-lehdestä löytämäni perjantaikevennys. Kuinka...)
- 18.12.2008: Pelit ja konsolit, Xbox Live Arcaden ilmainen peli ja 190 helppoa achievementtia (Eilen (17.12.08) Xbox Live Arcadeen saapui kultajäsenille ilmainen Dash of Destruction-pikkupeli. NinjaBeen...)
- 12.12.2008: Tietokoneet, Johdatus Latexiin (Oletko joskus tuskastellut Microsoft Wordin tai OpenOffice Writer kanssa? Kuvat pomppivat minne sattuu...)
- 11.10.2008: Sekalaiset, Työmatka pyöräillen? (Näin kunnallisvaalien alla jokainen ehdokas tuntuu hössöttävän yksityisautoilun vähentämisestä ja joukkoliikenteen...)
Vanhempia kirjoituksia voi selailla MVnetin blogissa. Blogin kirjoituksia voi seurata kätevästi myös RSS-virtana.
Tämä on MVnetin 9. versio
Klikkaa tästä niin pääset takaisin tekijät-sivulle. Huom! Tässä dokumentissa olevat linkit eivät toimi, sivuilla esiintyvät päivämäärät eivät päivity ja alla esitetty sisältö on vanhentunut.
Mikä ihmeen MVnet?
Tervetuloa MVnettiin. MVnet on kahden tietotekniikasta kiinnostuneen opiskelijan perustama www-sivusto, joka on keskittynyt pääosin tietokoneisiin, kotisivujen tekoon ja pelikonsoleihin. Sivuston tarkoituksena on antaa helposti ymmärrettävää tietoa tavallisille tietokoneen ja internetin käyttäjille. Tietokoneisiin, kotisivuihin ja pelikonsoleihin liittyvän informaation lisäksi MVnet tarjoaa myös paljon muuta mielenkiintoista kuten tutkielmia, ruokareseptejä, linkkikokoelman ja vitsejä. Jokaiselle pitäisikin olla jotain hyötyä tai hupia MVnetistä. Sivuston pääpaino on kuitenkin tietotekniikassa. Lisätietoa MVnetistä löytyy Mediatiedot-sivulta.
MVnetin sloganin "Tiedon valtatiellä" on tarkoitus kuvastaa juuri sitä, että pyrimme tarjoamaan kävijälle kiinnostavaa informaatiota mahdollisimman ymmärrettävässä muodossa siitä valtavan suuresta määrästä tietoa, jota Internet on pullollaan. MikroBitti-lehdessäkin mainittiin MVnetistä seuraavaa:
MVnet on lähes kaiken oleellisen tiedon organisoitu tyyssija. Se on näppärästi ja taidokkaasti koottu informatiivinen sillisalaatti ja on kunnioitettava saavutus ollakseen jonkun vapaa-ajallaan väsäämä henkilökohtainen kotisivu.
Myös kävijöiltä on tullut paljon kehuja. Alla muutaman kävijän palautetta:
En ole ikinä löytänyt netin sekamelskasta vielä näin hyviä sivuja! Aivan käsittämättömän upeat ja hyödylliset sivut!
MVnet-sivusto on todella laadukkaan tuntuinen sekä ulkoasultaan että toimivuudeltaan. Sisältö on todella helppoa luettavaa ja kirjoitukset tuntuvat olevan täyttä asiaa. Sivusto henkii harrastuneisuutta ja perehtyneisyyttä niihin aiheisiin joista artikkelit ovat.
Koko sivusto on aivan mahtava ja kun löysin tämän ja aloin lukemaan sisältöä, niin koko sivusto nousi yhdeksi erityissuosikikseni!
Voit aloittaa MVnetin sisällön tutkimisen sivun yläosan navigointivalikon avulla. MVnetin sisältö on jaoteltu eri osioihin. Osioiden pääsivuihin pääsee klikkaamalla osion nimeä navigointivalikosta. Jos osiossa on useampia kuin yksi sivu, aukeaa navigointivalikkoon lista osion alasivuista, joita klikkaamalla pääsee kyseiseen sivuun. Etusivu -osion linkkiä klikkaamalla, pääset takaisin tähän sivulle. Muiden osioiden sisällöstä on kerrottu alla hieman enemmän.
Mitä MVnetistä löytyy?
Lueskele blogia tai jutustele keskustelupalstalla
MVnetin blogin tarkoituksena on tarjota kävijöille tietoa ajankohtaisista, hauskoista ja mielenkiintoisista asioista, jotka liittyvät jotenkin MVnetin aihepiiriin. Aiheita ovat mm. mielenkiintoiset nettisivut (kuten suosittu sarja parhaista YouTube-videoista), uutiset liittyen tietotekniikkaan sekä ylläpidon omat kokemukset liittyen lähinnä pelikonsoleihin, kotisivun tekoon ja tietokoneisiin. Blogissa myös tiedotetaan MVnettiin tehdyistä uudistuksista. Voit myös itse kommentoida blogin kirjoituksia.
Keskustelupalsta on tarkoitettu kohtauspaikaksi niin avun tarvitsijoille kuin avun antajillekin. Jos menetät yöunesi jonkin tietotekniikkaan liittyvän ongelman takia, kannattaa ongelmaan kysyä ratkaisua keskustelupalstalta. Näin muutkin saman ongelman kanssa painivat saavat samalla apua. MVnetin ylläpito auttaa kysymyksissä parhaansa mukaan. Ennen kun esität kysymyksesi, kannattaa kuitenkin yrittää etsiä, jos joku muu on jo kysynyt samaa asiaa - keskustelupalstalla kun on jo yli puoli tuhatta viestiä. Voit lukea heti, mitä muut ovat keskustelupalstaan kirjoittaneet, mutta jotta voisit kirjoittaa sinne, sinun täytyy ensin rekisteröityä keskustelupalstalle.
Pelejä, konsoleita & nettikauppoja
Muistatko millaista oli pelata Donkey Kongia Super Nintendolla? Tai miten Sony aikoinaan saikaan selätettyä Nintendon PlayStationillaan, jolloin pelaaminen tuli ryminällä suuren yleisön tietouteen? Pelit ja konsolit -osiosta löydät vastauksia näihin kysymyksiin. Sieltä löytyy niin uusien kuin vanhojenkin pelikonsolien historiikkeja (mm. Nintendo Wii, Xbox, PS2, GameCube, SNES, GBA ja NES). Osiosta löytyy myös vinkkejä ja ohjeita joihinkin konsolipeleihin sekä arvostelut parhaista GBA-peleistä.
Internet -osiosta löytyy myös tietoa liittyen peleihin: vertailu konsolipelejä ja -tarvikkeita myyvistä nettikaupoista, jossa on vertailtu yli 20 suomalaisten suosimaa verkkokauppaa. Vertailussa mukana ovat mm. Verkkokauppa.com, CDON, VPD, Play.com, NetAnttila ja KonsoliNet. Jokaisesta kaupasta on kirjoitettu tiivis arvostelu ja kaupoille on annettu arvosanat perustuen oston helppouteen, luotettavuuteen ja yleiseen miellyttävyyteen. Sivulla on myös tietoa vaihtoehtoisista tavoista hankkia pelejä sekä tietoa kuluttajien oikeuksista nettikaupassa. Internet-osiosta löytyy myös muuta tietoa internetistä ja sen palveluista kuten kokoelma parhaita nettilinkkejä ja tietoa suomalaisesta nettihuutokaupasta.
Kotisivuja ja tietokoneita
Oletko aina halunnut tehdä omat kotisivut, muttet tiedä mistä aloittaisit? Vai oletko jo tehnyt kotisivuja, mutta haluaisit tehdä niistä paremmat? Kotisivun teko -osio on silloin sinua varten. Sieltä löytyy ohjeita oman kotisivun tekoon. Ohjeita on laidasta laitaan kotisivun suunnittelusta sivujen julkistamiseen. Ohjeet on kirjoitettu erityisesti aloittelijoille, mutta myös hieman kokeneemmalle ohjeet saattavat tarjota jotain uutta.
Miten saada langaton kotiverkko toimimaan turvallisesti? Kuinka helposti langattoman verkon heikoimmat salaukset saa murrettua kotikonstein? Kuinka kauan itse poltetut DVD-levyt säilyvät? Entä mitä kannattaa ottaa huomioon kannettavaa tietokonetta ostettaessa? Esimerkiksi näihin kaikkiin kysymyksiin löytyy vastaukset Tietokoneet -osiosta. Osiossa on lisäksi ohjeita PDF-tiedostojen tekoon OpenOfficen avulla sekä luettelo netin parhaista ohjelmista.
Opiskelijan aarreaitta
Koulunkäynti ei aina ole helppoa. Varsinkin lukiossa on usein tehtävänä erilaisia tutkielmia, esitelmiä, esseitä, kirjoitelmia yms. Aina ei ole aivan selkeää kuvaa, minkälainen tutkielmasta pitäisi tulla. MVnetin Tutkielmat-osio auttaa tässä. Osiosta löytyy yli 200 kappaletta tutkielmia, esitelmiä, esseitä, ainekirjoituksia, kirjoitusharjoituksia jne. Suurin osa tutkielmista on lukionaikaisia tutkielmia, mutta myös yläasteen ja korkeakoulujen aikaisia tutkielmia löytyy.
Suosituimpia tutkielmia ovat esim. laaja yli 40-sivuinen tutkielma endogeenisista hasardeista (maanjäristykset, tsunamit ja tulivuorenpurkaukset) sekä terveystiedon tutkielma sydän- ja verisuonisairauksista. Tutkielmat on tarkoitettu lähinnä siihen, että niistä voi ottaa mallia ja niitä voi käyttää lähteenä. ÄLÄ SIIS PLAGIOI. Lisäksi laadukkaita tutkielmia on aina mukava lueskella muuten vain ja sivistää itseään. Tutkielmat-osiossa voi lähettää myös oman tutkielmansa MVnettiin. Lähes kaikki lähetetyt tutkielmat julkaistaan.
Jokaiselle jotakin
Sekalaista -osioon on kerätty kaikenlaista sekalaista tietoa, joka ei sovi mihinkään muuhun MVnetin osioon, mutta on silti mielenkiintoista tietoa. Hyvin mielenkiintoinen artikkeli on esimerkiksi Laitteiden virrankulutus, jossa kerrotaan laitteiden sähkönkulutuksesta. Tiesitkö, että noin 10 % kotitalouksien sähkönkulutuksesta kuluu erilaisten sähkölaitteiden valmiustilaan? Artikkelissa kerrotaan, miten laitteiden kulutusta voi itse mitata ja kuinka voi pienentää omaa sähkölaskuaan ja säästää näin myös luontoa. Osiossa on lisäksi mm. ruokareseptejä, tietoa Digi-TV:stä, ohjeita omenamehun tekoon kotikonstein, kuvagalleria, ohjeita perävaunun sähkökytkentöjen tarkastamiseen ja ohjeita TI-86-laskimen käyttöön sekä kokoelma parhaita vitsejä. Jokaiselle pitäisikin siis olla jotain hyötyä tai hupia MVnetistä.
Ideoita ja palautetta voi lähettää palautelomakkeella. Niin risuja kuin ruusuja luetaan. Jos löydät sivuilta jonkun kirjoitus- tai asiavirheen, kannattaa siitä lähettää kätevä virheraportti. Esim. toimimaton linkki tai kirjoitusvirhe sivulla ovat raportoimisen arvoisia. Pienetkin asiat auttavat. Näin autat kehittämään MVnettiä yhä paremmaksi. Jos haluat tietää enemmän MVnetistä, suosittelen tutustumaan Sivusto -osion sivuihin.
Lukijoiden kommentit tästä sivusta (näkyvillä viestit: 1 - 5 / 17) Kirjoita uusi kommentti
Kirjoita kommenttisi:
"Sivua päivitetty viimeksi: Saturdayna 08.03.2008 kello 16:58"?
Viikonpäivät pitäisivät "suomentua" ihan automaattisesti (päätteitä lukuun ottamatta). Tosin koska palveluntarjoaja Sigmatic käyttää ns. klusterointia, voi olla, että joltain klusterin serveriltä puuttuu suomenkieliset käännökset viikonpäiville (locale), jolloin tuo virhe saattaa näkyä aika ajoin (kun sivu sattumalta tarjoillaan juuri kyseiseltä palvelimelta). Itsekin tuon huomasin nyt kerran, joten täytynee laittaa Sigmaticille asiasta viestiä (viimeksi vastaava ongelma korjattiin vikkelisti).
EDIT: Homma hoidettiin kuntoon muutamassa minuutissa. Tehokasta toimintaa.
Mvnet ja polkupyöräwiki ovat erinomaisia sivuja; havainnollisia, selkeitä ja visuaalisesti miellyttäviä. Ei voi muuta kuin nostaa hattua niiden tekijälle! Täytyypä itsekin, innokkaana pyöräilijänä, käydä polkupyöräwikissä kantamassa korteni kekoon.
Eikö Talkbackiin ole suomennosta julkisesti saatavana ja jos on niin missä
Liekö ollut tilapäistä häiriötä...