Blogi » Uusia yliopiston tutkielmia
Tutkielmat-osioon lisättiin seitsemän uutta yliopiston tutkielmaa. Kaikki lisätyt tutkielmat ovat tehty Teknillisen korkeakoulun kursseilla. Lisätyt tutkielmat ovat seuraavat:
- Image compression (Multimediatekniikan harjoitustyö kuvakompressiosta, englanniksi)
- Käyttäjäkeskeisen tuotekehityksen harjoitustyö 1 (Kolme esseetä, aiheena käytettävyys ja tuotekehitys)
- Käyttäjäkeskeisen tuotekehityksen harjoitustyö 2 (Essee käyttäjäkeskeisen tuotekehityksen prosessimalleista)
- Käyttäjäkeskeisen tuotekehityksen harjoitustyö 3 (Digiboksien heuristinen arviointi)
- Käyttäjäkeskeisen tuotekehityksen harjoitustyö 4 (Tilannetutkimus televisionkatselusta: haastattelu ja litterointi)
- Käyttäjäkeskeisen tuotekehityksen harjoitustyö 5 (Käyttäjätutkimuksen analysointi)
- Tietokantaharjoitus (Harjoitustyö tietokannoista: Verkkokauppajärjestelmä)
Omasta mielestäni näistä mielenkiintoisimpia tutkielmia ovat Image compression sekä Käyttäjäkeskeisen tuotekehityksen harjoitustyö 3, jotka on sivistävää lukea, jos aikaa on. Image compression käsittelee siis kuvien pakkaamista. Harjoitustyö on tosin kirjoitettu englanniksi. Mielenkiintoista oli huomata, että JPEG2000 ei olekaan niin paljoa parempi kuin tavallinen JPEG. Myös Microsoftin uudehkon HD Photon (ent. Windows Media Photo) kuvanlaatu ei ollut mitenkään erikoinen toisin kuin Microsoft on väittänyt.
Käyttäjäkeskeisen tuotekehityksen harjoitustyö 3 taas käsittelee digiboksien käytettävyyden arviointia. Arvioitavana digiboksina oli Verkkokauppa.comin Kansalaisboksi 2.0. On se kyllä nykyään kummallista, että laitteille ei tunnuta tehtävän yksinkertaisintakaan käytettävyyden arviointia. Niin monta käytettävyysvirhettä löytyi myös tuosta Kansalaisboksista. Ja Kansalaisboksin käyttöliittymä on vielä sieltä digiboksien selkeimmästä päästä! Kurssilla törmäsin huomattavasti sekavimpiinkin tekeleisiin.